Concerta® (Methylfenidaat)

Concerta, een merknaamversie van het medicijn Methylfenidaathydrochloride, is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ADHD en narcolepsie.

Concerta werkt als een stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel en beïnvloedt de neurotransmitters in de hersenen.

Zoals de meeste stimulerende middelen kan Concerta veel bijwerkingen veroorzaken, waaronder angst, verlies van eetlust en slapeloosheid. Het mag niet worden ingenomen door mensen met bepaalde aandoeningen, zoals psychische problemen of ademhalingsproblemen.

Concerta kan zeer verslavend en verslavend zijn. Het wordt gezocht op de straatmarkt, vooral door diegenen die op zoek zijn naar een “smart drug” om hen te helpen studeren of werken.

Gebruikers kunnen snel een tolerantie voor het medicijn ontwikkelen en hebben een hogere dosis nodig om het gewenste effect te bereiken. Hierdoor kunnen gebruikers alternatieve bronnen zoeken om meer Concerta te verkrijgen.

Concerta-bijwerkingen

We raden u aan de bijwerkingen van Concerta te kennen voordat u Concerta online gaat kopen bij een legitieme online apotheek. Zoek medische noodhulp als u tekenen van een allergische reactie op Concerta heeft: netelroos; moeite met ademhalen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel onmiddellijk uw arts als u:

 • tekenen van hartproblemen – pijn op de borst, moeite met ademhalen, het gevoel alsof u flauwvalt;
 • tekenen van psychose – hallucinaties (dingen zien of horen die niet echt zijn), nieuwe gedragsproblemen, agressie, vijandigheid, paranoia;
 • tekenen van problemen met de bloedsomloop – gevoelloosheid, pijn, koud gevoel, onverklaarbare wonden of veranderingen in de huidskleur (bleek, rood of blauw) in uw vingers of tenen;
 • een aanval (convulsies);
 • spiertrekkingen (tics);
 • veranderingen in uw visie; of
 • erectie van de penis die pijnlijk is of 4 uur of langer duurt (zeldzaam).

Methylfenidaat kan de groei bij kinderen beïnvloeden. Vertel het uw arts als uw kind niet normaal groeit tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Vaak voorkomende bijwerkingen van Concerta kunnen zijn:

 • stemmingswisselingen, zenuwachtig of prikkelbaar voelen, slaapproblemen (slapeloosheid);
 • snelle hartslag, verhoogde bloeddruk;
 • verlies van eetlust, gewichtsverlies;
 • misselijkheid, maagpijn; of
 • hoofdpijn.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Concerta?

Het is belangrijk om te weten wat u moet vermijden bij het gebruik van Concerta voordat u Concerta online gaat kopen bij een echte online bron. Methylfenidaat kan uw denken of reacties beïnvloeden. Wees voorzichtig als u autorijdt of iets doet waarvoor u alert moet zijn.

Conclusie

Vanwege het toenemende bewustzijn over de verslavende werking en bijwerkingen van Concerta, kunnen velen het moeilijk vinden om een ​​recept voor een hogere dosis te krijgen. Sommige mensen willen het medicijn ook gewoon recreatief gebruiken zonder recept.

Hoewel deze personen zich op internet kunnen wenden om Concerta zonder recept online te kopen, zijn deze online marktplaatsen en apotheken die het zonder recept verkopen illegaal actief. Hun producten zijn niet getest en kunnen ondermaats of zelfs gevaarlijk zijn.

Het bestellen van Concerta uit deze bronnen is illegaal en kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.