Ivermectine (Stromectol®)

Wat is Stromectol (Ivermectine)?

Ivermectine is een antiparasitair middel dat wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende parasitaire infecties. Het geneesmiddel werd ontdekt in 1975 en werd in 1981 goedgekeurd voor medisch gebruik. Het wordt ook gebruikt als diergeneesmiddel. Ivermectine is verkrijgbaar als orale tabletten, actuele crème en lotion.

Wat behandelt Ivermectine?

Stromectol wordt gebruikt bij de behandeling van hoofdluizen, ascariasis, strongyloidiasis, trichuriasis, rivierblindheid (onchocerciasis) en lymfatische filariasis. Als diergeneesmiddel wordt Ivermectine onder meer gebruikt voor preventie en behandeling van hartworm en acariasis, naast andere parasitaire problemen. Voor mensen is dit geneesmiddel alleen goedgekeurd voor de behandeling van infecties veroorzaakt door sommige parasitaire wormen.

Hoe werkt Ivermectine?

Ivermectine wordt gebruikt bij de behandeling van parasitaire infecties. Het medicijn werkt door zich te hechten aan de binnenste delen van de parasiet. Het verlamt en doodt de parasiet om snelle verlichting te bieden bij parasitaire infecties. Het medicijn voorkomt dat volwassen parasieten enige tijd larven produceren, wat uiteindelijk leidt tot uitroeiing van de infectie.

Hoe Ivermectine in te nemen voor parasitaire infecties?

Het moet minstens een uur voor het ontbijt één tablet per dag met een glas water worden ingenomen. U moet echter uw arts raadplegen voor de juiste richtlijnen over het doseringspatroon. Uw arts kan u vragen om de 3 tot 12 maanden Ivermectine-pillen in te nemen om de infectie volledig op te ruimen. Voor aandoeningen zoals rivierblindheid kan uw arts u vragen om samen met Ivermectinepillen een corticosteroïde te gebruiken. Deze combinatie wordt gegeven om van ernstige symptomen van de infectie af te komen.

Hoe lang duurt het voordat Stromectol (Ivermectine) werkt?

Het geneesmiddel begint binnen 4 uur na toediening te werken.

Hoe lang blijft Ivermectine in uw systeem?

Het medicijn blijft ongeveer 18 uur na orale toediening in uw systeem. Het geneesmiddel Ivermectine wordt gemetaboliseerd in de lever en uitgescheiden in de ontlasting gedurende ongeveer 12 dagen. Ongeveer 1% van de toegediende orale dosis Ivermectine wordt via de urine uitgescheiden.

Kun je koffie drinken met Ivermectine?

Het geneesmiddel moet op een lege maag met een glas water worden ingenomen. Vermijd koffie en andere cafeïnehoudende dranken met het geneesmiddel.

Welke geneesmiddelen mogen niet samen met Ivermectine worden ingenomen?

Vertel uw arts of u een van de geneesmiddelen gebruikt, inclusief barbituraten zoals fenobarbital, benzodiazepines, valproïnezuur of natriumoxybaat (GHB), voordat u Ivermectine online koopt. Deze geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met het geneesmiddel, wat vertraagde resultaten of ernstige bijwerkingen kan veroorzaken.

Wat zijn de bijwerkingen van Ivermectine?

Misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn, diarree kunnen optreden als milde bijwerkingen. Bespreek met uw arts en verzamel informatie voordat u Ivermectine online koopt.

Ernstige allergische reacties, rug- of nekpijn, verwardheid, snellere hartslag, bewustzijnsverlies zijn enkele van de ernstige bijwerkingen van Ivermectinetabletten. Raadpleeg een arts over het optreden van een van deze bijwerkingen.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen?

  • Allergische reacties – Vertel het uw arts als u een allergische reactie op Ivermectine heeft gehad. Vertel het uw arts ook als u allergisch bent voor bepaalde medicijnen of voedsel.
  • Kinderen en ouderen – Ivermectinetabletten kunnen worden gegeven aan kinderen die 15 kg of meer wegen. Dit geneesmiddel is niet uitgebreid onderzocht op de effecten bij ouderen.
  • Borstvoeding – Er zijn onvoldoende gegevens beschikbaar om een ​​veiligheidsprofiel vast te stellen van het gebruik van Ivermectine bij vrouwen die borstvoeding geven. Men moet de voor- en nadelen afwegen voordat u Ivermectine koopt.
  • Zwangerschap – Het wordt niet aanbevolen om het geneesmiddel tijdens de zwangerschap te gebruiken vanwege het mogelijke risico voor de foetus.

Hoe lang na inname van Ivermectine bent u besmettelijk?

Voordat u Ivermectine zonder recept online koopt, moet u weten dat u de doseringsinstructies zorgvuldig moet volgen om de beste resultaten te krijgen. U zult niet besmettelijk zijn als u de instructies van uw arts zorgvuldig opvolgt.

Zijn Albendazol en Ivermectine hetzelfde?

Beide geneesmiddelen worden gebruikt tegen parasitaire infecties, maar het veiligheidsprofiel van beide geneesmiddelen kan enigszins van elkaar verschillen. Uw arts kan u vragen om Ivermectine te kopen om de infectiesymptomen met een enkele dosis te verminderen. Aan de andere kant kan het nodig zijn om Albendazol voor een korte periode te consumeren en het brengt het risico op ernstige bijwerkingen met zich mee.

Wat is beter Ivermectine of Albendazol?

Hoewel Ivermectine-coronavirus niet zo effectief is tegen haakwormen als Albendazol, is het veiligheidsprofiel voor de eerste veel hoger dan voor de laatste met een lager risico op ernstige bijwerkingen. Daarom is het beter om Ivermectine te kopen voor de behandeling van parasitaire infecties.

Doodt Ivermectine bacteriën?

Het is een macrocyclisch lacton, maar de activiteit ervan tegen bacteriën is niet uitgebreid bestudeerd. Het kan zijn dat micromolaire concentraties op weefselniveau nodig zijn om een ​​therapeutisch effect te bereiken.

Kunt u Ivermectine langdurig gebruiken?

De huidige gegevens wijzen erop dat langdurig gebruik van het medicijn gezondheidsvoordelen kan bieden door parasitaire infecties in grotere mate te verminderen. Men moet echter Ivermectine kopen en de behandeling starten onder streng medisch toezicht.

Waar kan ik Ivermectine kopen?

U kunt Ivermectine-medicijnen kopen bij een plaatselijke apotheek. Dit medicijn is op recept verkrijgbaar. U kunt ook zoeken op internetapotheken. Ivermectine-medicatie is ook te vinden bij online drogisterijen, maar vereist een recept.